Partnerstvo s RIKAPre partnerov
RIKA pece virtuálne u vás domaVyskúšajte

Premýšľate, že nahradíte starú pec alebo krb za novú?

Nachádzate sa tu

Ak áno, tak tento článok je určený práve vám.

Nové pece na drevo a pelety sú hospodárnejšie na použitie, šetrnejšie pre životné prostredie a poskytujú určite viac tepla.

Ak chcete vymeniť starú pec alebo krb bez starostí, pamätajte na týchto 7 tipov:

1.Kupujte pec s vhodným výkonom.

Či už je vaša nová pec vyrobená na kúrenie drevom alebo peletami, mali by ste vybrať správny výkon : nie príliš vysoký a rozhodne nie príliš nízky.
Ak si vyberiete pec s príliš vysokým výkonom, určite zaplatíte viac a pec nikdy nebude fungovať optimálne.
Ak zvolíte príliš nízky výkon, riskujete príliš málo vygenerovaného tepla v chladných dňoch. Rodinný dom, byt v obytnom dome, obývacia izba, prístavba ...  na väčšinu majú RIKA pece dostatočnú kapacitu 6, 8 alebo 10 kW .

2. Vyberte a použite správny odvod spalín.(komín)

Rozhodli ste sa pripojiť novú pec na existujúci komín? Majte na pamäti, že najnovšie pece majú vysokú účinnosť a tým aj nízke teploty spalín.
Komín z tehál sa preto najlepšie obnoví použitím rúry z pružnej nehrdzavejúcej ocele. Priemer komína, ktorý máte k dispozícii , môže byť rozhodujúci aj pre váš výber pece.
Preto odporúčame poradiť sa s odborníkom z našej firmy.

3. Umiestnenie pece.

Prednostne umiestnite novú pec, kde stála pôvodná pec. Zmenila sa vaša dispozícia domu ,bytu  alebo komín nie je v dobrom stave? Potom môžete zvážiť hľadanie iného miesta pre pec, avšak majte na pamäti nutnosť pripojiť pec ku komínu.Dnes nájdete na trhu rôzne komínové systémy, ale odporúčame konzultovať vyber komína s odborníkom.
Nájdime spoločne miesto vo vašom dome, a plne si vychutnávajte teplo z vašej pece.

4. Životné prostredie, energetický štítok pece.

Energetický štítok, ktorý je povinný od 1. januára 2018, vás navedie  pri hľadaní najhospodárnejšej pece a tým aj najviac šetrnej pece k životnému prostrediu. Väčšina pecí na drevo má štítok A alebo A +.
Väčšina peletových pecí  má štítok A + alebo dokonca A ++ . S pecou označenou energetickým štítkom ste pripravení na budúcnosť.

5. Vyberte si pohodlie.

Pece sa v mnohých prípadoch používajú ako prídavné vykurovanie , ale vďaka svojej hospodárnosti sa stále viac využívajú ako hlavné vykurovanie. Preto si vyberte pec s vysokým komfortom.
Najnovšie pece na drevo majú zabudované ovládanie vzduchu, ktoré dokáže automaticky regulovať spaľovanie: lepšie spaľovanie, viac tepla, čisté okienko a stačí len doplniť drevo. Posledná generácia pecí na drevo má už zabudované aj programovateľné zapaľovanie.
Pece na pelety ponúkajú ešte väčší komfort .Vyberte si teda najmä kvalitné a tiché.
  RIKA pece:
- veľké zásobníky na pelety, až 50 kg
- tichá prevádzka
- ľahká údržba
- vysoké plamene
- jednoduchý dotykový displej s možnosťami programovania
- automatické odstránenie popola a priehradka na popol

6. Vyhrejte ďalší priestor! Rozhodne to stojí za zváženie.

Pri vašej starej peci môžete ohriať len miestnosť, v ktorej bola pec nainštalovaná, pokiaľ ste neotvorili dvere do iných miestností.
Niektoré pece najnovšej generácie ponúkajú možnosť vyfukovať horúci vzduch do iných miestností.  Môže to byť napr. centrálna chodba, pracovňa, kuchyňa alebo kúpeľňa.  Montáž potrubia je jednoduchá bez veľkých stavebných zásahov alebo renovácií.

7. Nájdite dobrého profesionálneho / inštalačného technika.

Najdôležitejšie však je nájsť spoľahlivého inštalačného technika. Hľadanie začína určite návštevou obchodného zástupcu, ktorého si nájdete. Pokiaľ sa spoliehate len na kúpu pece bez obhliadky, môžete to v budúcnosti oľutovať. Pri návšteve dostanete prvé rady a budete sa môcť nimi riadiť pri hľadaní správnej pece k vašej situácii.  Prostredníctvom našej stránky nájdete cestu k odborníkom so skúsenosťami. 

Ďalšie tipy:
Nie ste si istí, či je vaša pec dostatočne stará na to, aby ste ju mohli vymeniť? Porovnajte spotrebu dreva starej pece s niekým, kto si kúpil novú úspornú pec, určite vás dokáže presvedčiť aj o tom: že nová pec môže využívať až o 50% menej dreva, že má o niekoľko dní dlhšie čisté okno a že dáva oveľa viac tepla v dome.
Chcete nahradiť starú pec novou pecou RIKA na drevo, pelety alebo kombinovanú pec?

Pošlite nám vaše otázky cez formulár  http://www.rikapece.sk/cenova-ponuka alebo sa informujte na telefónom čísle  +421 907426 135

PREČO NAHRADIŤ STARÚ PEC ALEBO KRB?
Jednoduché, vaša stará pec alebo krb je príkladom toho ,že nemáte chuť ani energiu v spotrebičoch kúriť? Spotreba dreva je vysoká a aj tak nemáte požadované teplo? Pristihnete sa vždy pri upratovaní s konštatovaním akú špinu a prach máte pri kúrení bežným spotrebičom?
Najnovšia generácia pecí RIKA je o 50% účinnejšia.Viac spotreby znamená viac nákladov. S novou pecou RIKA budete zohrievať dom, byt alebo chalupu oveľa lacnejšie a pohodlnejšie.

3 DOBRÉ DÔVODY PREČO NAHRADIŤ STARÚ PEC ALEBO KRB.

Menšia spotreba a nižšie náklady na vykurovanie

• Kachle na drevo s Rikatronicom riadia spaľovanie úplne automaticky
• Riadiaci systém RIKA zaručuje optimálne spaľovanie
• Drevo horí dlhšie
• Plameň je mimoriadne vysoký
• Vychutnávate potešenie z kúrenia

Nižšie emisie a spokojní susedia

• Dobré spaľovanie a automatické ovládanie vzduchu
• Výrazne nižšie emisie
• Takmer neviditeľný dym
• Zisk pre životné prostredie
• Žiadne nepríjemnosti v dôsledku nesprávneho spaľovania
• Lepšie pre vaše prostredie a prostredie susedov

Vyšší komfort a viac tepla

• Teplota miestnosti zostáva stála
• Okno zostáva čisté
• Menej popola
• Menej časté dokladanie
• Lepšie šírenie tepla
• Príjemné sálavé teplo
• Prirodzená konvekcia
• Nehlučná prevádzka

 

Publikované dňa 09. január 2019

Pridať nový komentár