Partnerstvo s RIKAPre partnerov
RIKA pece virtuálne u vás domaVyskúšajte

Spoločné spolužitie trvalej udržateľnosti.

Nachádzate sa tu

Keďže ochrana prírody bola vždy dôležitou súčasťou firemnej filozofie spoločnosti RIKA, naďalej rozvíjame naše technológie smerom k znižovaniu spotreby a emisií.

Len tak môžeme splniť výzvy našej doby a ponúknuť našim zákazníkom udržateľné produkty.

Preto s našimi výrobkami prispievame k ochrane životného prostredia.

Ako líder  v oblasti inovácií a kvality máte nevyhnutne iný pohľad na udržateľnosť, životné prostredie a efektívnosť.
Medzinárodné normy, ako napríklad emisie, preto pre nás nikdy nie sú referenčným bodom, ale najnižším limitom.

 

Všetky RIKA pece na drevo a pelety  sú už hlboko pod úrovňou, ktorú zákon vyžaduje pre jemný prach a obsah CO, aby ste ich mohli v budúcnosti používať bez obmedzenia.
 

Vykurujú účinne a hospodárne modulačným prúdením vzduchu napr. s  Rikatronic³, patentovaným systémom vedenia vzduchu (RLS) a inovatívnou technológiou peletových pecí a vytvárajú maximálnu účinnosť.


Ako prispieť k udržateľnosti s pecami RIKA.

 Biomasa je regeneratívny zdroj energie a správa sa klimaticky neutrálnym spôsobom, pretože spaľovanie uvoľňuje len množstvo oxidu uhličitého (CO²), ktorý strom absorbuje z atmosféry počas svojho rastu.
Energetické využívanie drevného odpadu je ekologicky aj ekonomicky odôvodniteľné.
Kúrenie peletami alebo aj drevom znižuje emisie fosílnych palív a tým aj skleníkový efekt, ktorý je výrazne zodpovedný za globálne otepľovanie.

                                         

   Rakúska environmentálna značka:


 

Rakúska environmentálna značka označuje výrobky, ktoré boli vyrobené trvalo udržateľným spôsobom a sotva znečisťujú životné prostredie počas používania. Organizácia rakúskej environmentálnej značky podporuje vyššiu kvalitu života a životného prostredia.

Viac informácií o rakúskej environmentálnej značke:  http://www.umweltzeichen.at/de/home/start

S pečaťou „Zelená inovácia“ sa RIKA dobrovoľne zaväzuje dodržiavať všetky požiadavky a certifikovať podľa najprísnejších medzinárodných smerníc z hľadiska trvalej udržateľnosti:

BimSchV Nemecko   -  HKI Nemecko  - Vyhláška o čistom ovzduší Švajčiarsko -    Schválenie DIBt Nemecko  -  VHI + VKF (Wood Energy Switzerland)

Publikované dňa 04. júl 2019

Pridať nový komentár