Partnerstvo s RIKAPre partnerov
RIKA pece virtuálne u vás domaVyskúšajte

Teplo z pecí RIKA na drevo, ktoré trvá.

Nachádzate sa tu

Contina - PEC s výkonným tepelným zásobníkom od firmy RIKA

Pec Contina predstavuje špeciálne teplo a pohodlie:

Pri vychutnávaní si ohňa Vám pec Contina zabezpečuje a zároveň uchováva príjemné teplo, ktoré trvá celé hodiny, podobne ako z kachľovej pece.

Pec Contina používa špeciálne vyvinutý kameň spoločnosťou Rika na uchovanie tepla,a tak drží teplo až 24 hodín a vyžaruje ho nepretržite do miestností.

Kameň „Powerstone“ má skladovaciu hmotnosť 150 kg a jeho tepelná vodivosť a skladovacie schopnosti sú vynikajúce.

Najmä počas počiatočného procesu zahrievania kameň absorbuje veľké množstvo tepla, ktoré by inak bolo vyvedené cez komín a tým  sa stratilo. Každý kúsok tepla zhromaždeného v skladovacom kameni sa znova uvoľní ako sálavé teplo. Vďaka systému pece Contina, je možné počas prechodného obdobia vykúriť priestor bez hlavného vykurovania alebo aspoň ho spustiť na nižšej úrovni. To šetrí náklady a chráni rozpočet domácnosti.

Pre tých, ktorým sa páči automatické riadenie horenia je tu Contina s Rikatronic3: vložte drevo a vychutnajte si teplo.

Manuálne nastavenie prívodu vzduchu už nie je potrebné, pretože regulátor Rikatronic3 reguluje rýchlosť spaľovania a prietok spaľovacieho vzduchu v plne automatickom procese a dodatočne Vám signalizuje optimálny čas na ďalšie priloženie dreva.

Pri aktivácii režimu „Eco“ používate už len polovicu množstva dreva a prívod vzduchu sa automaticky reguluje tak, aby spaľovací proces trval čo najdlhšie. V praxi to znamená úsporu dreva až o 50% v porovnaní s nekvalifikovanou manuálnou prevádzkou. Contina dosahuje mimoriadnu účinnosť nad 85% a spaľovanie s nízkymi emisiami je tiež dobré pre klímu.

So svojim dizajnom, jasnými líniami a individuálnymi bočnými panelmi sa Contina stáva harmonickou súčasťou každého obytného priestoru. 

 

Pec Contina ma kapacitu priestorového vykurovania až 210 m3, s rozsahom tepelného výkonu medzi 4-8 kW. Napojenie odvodu spalín je možné v hornej alebo zadnej časti.  Contina môže byť pripojená k externému vzduchu a môže byť v prevádzke ako systém nezávislý od vzduchu v miestnosti - prívod čerstvého vzduchu môže byť dokonca pripojený zospodu.

Vďaka svojmu skladovaciemu kameňu Contina váži 270 až 300 kg. a preto je nutné skontrolovať,hlavne pri starších stavbách či podlaha dokáže uniesť jej hmotnosť.

Pec Contina od spoločnosti Rika je skutočnou alternatívou ku kachľovej peci a však v modernom prevedení s automatickým systémom regulácie.

RIKA team,

 

Publikované dňa 30. január 2019

Pridať nový komentár